Du skal ikke prøve hårdere
I vores kultur er der en meget stærk ide om, at vil du nå i mål, så skal du klemme balderne sammen og give den gas. Jeg tror de fleste af os egentligt godt kan fornemme, at den konstante pressen os selv ikke føles godt, når vi ser på vores overordnede trivsel. Men ikke desto mindre, så ligger det dybt i de fleste af os. Derfor er det heller ikke mærkeligt, hvis du meget hurtigt tyer til at presse dig selv, når du vil i mål med f.eks et vægttab, eller have styr på dine overspisninger. Men lad os lige se på, hvad du får ud af at presse dig selv hårdere, når vi snakker om forholdet til mad.
Når du lægger pres på dig selv for IKKE at tænke på slik - ja du kender nok øvelsen med den lyserøde elefant du ikke må tænke på. Jo mere du beslutter dig for ikke at ville tænke på noget- jo hyppigere vil din hjerne minde dig om præcist det.
Når du klemmer balderne sammen og buldrer derudaf, så sker der det, at du på et tidspunkt bliver udmattet. Hvad er mere oplagt at tanke hurtig energi på, end slik, koffein og chokolade
Når du har et liv i et tempo, hvor du er nødt til at overhøre enormt mange af din krops signaler for at kunne køre videre (søvn, afslapning, sund mad og motion) - så er det da ikke så underligt, at din krop heller ikke kan fornemme, hvor meget mad den har brug for, eller om det er tid til at lægge slikket lidt væk.
Du kan ikke få i pose og sæk. Du kan ikke både leve et liv baseret på ikke at mærke din krops behov- OG have en enormt god kontakt til kroppen.Du kan derimod lære at passe bedre på dig selv- og ja i det tænker jeg også, at din spisning er et udtryk for, hvor meget omsorg du har for dig selv, din krop og din trivsel. Det er selvfølgelig ikke nok bare at hælde på med egenomsorg, hviletid og hygge. Det tror jeg de fleste af os har konstateret i ferierne
År med pressen dig selv for langt har skabt dårlige (mad)vaner, som du selvfølgelig også må arbejde med. Og det er her mit forløb “ Successful Eating” kommer ind i billedet. Både på onlineforløbet og på Workshoppen får du mulighed for at lære præcis det. At få arbejdet med dine strategier for egenomsorg på en måde, så du kan begynde at skabe reelle forandringer af din spisning og ikke bare leve i evig frustration over panikkure op til ferier og fester
Kh Ditte