Bag høflighed gemmer der sig ofte angst
Er du en høflighedsspiser?
Utroligt mange kvinder er, og meget spisning bliver begrundet med, at vi ikke vil støde nogens følelser.
På den baggrund får mange sagt ja tak til :
Kagen, de egentligt ikke havde lyst til at spise
Julekonfekten, som værtinden så gerne vil have du smager
Vin, fordi de andre tager et glas, og du ikke vil ødelægge den gode stemning
Hvis du ofte spiser af høflighed.
Så hold øje. For ofte gemmer der sig angst under vores høflige valg.
Under "jeg vil ikke støde nogen" ligger nemlig frygten for, hvad der vil ske, hvis de skulle blive stødt.
Den ubevidste frygt er, bliver de stødt, så bliver det forfærdeligt.
Det er klart, hvis vi kommer til at tro på den tanke, så virker et par ekstra vanillekranse, som en lille pris at betale for at bevare en vigtig relation.
Men her kommer din fornuft dig til gode.
Vil din gode veninde virkeligt slå hånden af dig i vrede over, at du afslog hendes julekonfekt?
Tror du reelt hun vil blive vred?
Og hvis du tror hun bliver stødt - vil hun også være ked af det om to dage, en uge eller til næste år?
Så - inden du spiser af høflighed, så mærk lige efter om du navigerer efter en ubegrundet frygt.
kh Ditte